Rijden met een verlopen APK

Rijden met een auto waarvan de APK is verlopen, is strafbaar in Nederland. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een veiligheidskeuring die wordt uitgevoerd om een ​​voertuig te controleren dat nog veilig genoeg is om aan het verkeer deel te nemen. Een geldige APK is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat uw auto veilig genoeg is om op weg te gaan en boetes te voorkomen.

Als je zonder geldige APK rijdt, riskeer je een boete van de RDW. Deze boete kan oplopen tot wel 130 euro. Daarnaast kunnen er ook gevolgen zijn voor uw autoverzekering. Mocht er een ongeluk gebeuren en de auto blijkt geen geldige APK te hebben, dan kan het zijn dat u geen vergoeding krijgt van de verzekering.

Het is dus belangrijk om op tijd uw auto APK te laten keuren, zodat u verzekerd bent van een veilige auto zonder risico op boetes.

Cyberverzekering voor bedrijven!

Meer bedrijven dan ooit tevoren doen zaken online en zijn afhankelijk van digitale technologieën om hun activiteiten uit te voeren. Dit brengt natuurlijk ook risico’s met zich mee, zoals datalekken, cyberaanvallen en andere vormen van digitale criminaliteit. Cyberverzekering zakelijk kan helpen om bedrijven te beschermen tegen deze risico’s en de financiële gevolgen van een cyberincident te beperken.

In deze blog gaan we dieper in op het belang van cyberverzekering voor bedrijven en leggen we uit waarom het verstandig is om een dergelijke verzekering af te sluiten.

Het belang van cyberverzekering voor bedrijven

Bedrijven van alle soorten en maten worden steeds vaker slachtoffer van cybercriminaliteit. Datalekken, ransomwareaanvallen, phishing scams en andere vormen van cybercriminaliteit kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor een bedrijf, zowel op financieel als op reputatiegebied.

Een cyberverzekering zakelijk kan helpen om de financiële gevolgen van een cyberincident te beperken. Deze verzekering dekt onder andere de kosten van het herstellen van data, het inhuren van forensische experts, het betalen van losgeld bij een ransomwareaanval en eventuele boetes die kunnen volgen op het overtreden van de privacywetgeving.

Daarnaast biedt een cyberverzekering vaak ook dekking voor de kosten van juridische bijstand en PR-activiteiten om de reputatieschade te beperken. Dit kan van onschatbare waarde zijn voor bedrijven die te maken krijgen met een cyberincident.

Waarom een cyberverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een cyberverzekering zakelijk is niet langer een luxe, maar een noodzaak voor bedrijven die online actief zijn. De kosten van een cyberincident kunnen immers enorm oplopen en het voortbestaan van een bedrijf in gevaar brengen.

Door een cyberverzekering af te sluiten, kunnen bedrijven zich beschermen tegen de financiële gevolgen van een cyberincident en ervoor zorgen dat ze snel weer operationeel zijn na een aanval. Daarnaast kan een cyberverzekering ook helpen om het vertrouwen van klanten en partners te behouden, omdat het aantoont dat een bedrijf de nodige maatregelen heeft genomen om de risico’s van cybercriminaliteit te beperken.

Kortom, een cyberverzekering zakelijk is een essentieel onderdeel van de risicobeheerstrategie van elk bedrijf dat online actief is. Het biedt bescherming en gemoedsrust en kan helpen om de financiële gevolgen van een cyberincident te beperken. Aarzel dus niet om contact op te nemen met uw verzekeraar om te bespreken welke mogelijkheden er zijn voor cyberverzekering voor uw bedrijf. Het is een investering die zichzelf kan terugbetalen in het geval van een cyberaanval.

Cyberverzekering voor particulieren!

Als u slachtoffer bent van cybercriminelen, dan geeft dat veel zorgen en stress. U kunt misschien niet meer bij uw dierbare digitale foto’s of belangrijke documenten. Uw computer wordt traag door virussen of u betaalt per ongeluk een nepfactuur. Of iemand doet zich voor als u en sluit bijvoorbeeld een abonnement af op uw naam. Dat is identiteitsfraude. Allemaal situaties die voor veel stress en ongemak zorgen. Bij deze verzekering kunt u gebruik maken van gespecialiseerde hulpverlening op het gebied van cyberincidenten.

Niet veel verzekeraars bieden een particuliere cyberverzekering aan. Sinds kort hebben wij ons productaanbod uitgebreid met een Cyberverzekering voor particulieren. Deze verzekering biedt hulp als u slachtoffer bent geworden van cybercriminaliteit. Deze vorm
van misdaad is helaas steeds populairder bij criminelen.

Wat is er te verzekeren?

De volgende dekkingsrubrieken zijn verzekerd bij de cybeverzekering voor particulieren:

  • Online aankoopfraude
  • Cyberhulplijn
  • Cyberrisico online tool
  • Schade door hacking
  • Cyberafpersing
  • Social engineering
  • Cyberpesten
  • Identiteitsdiefstal

Premie

De premie is afhankelijk van de gezinssamenstelling en bedraagt:

  • Alleenstaand: € 8,06 per maand (inclusief assurantiebelasting)
  • Gezin: € 10,32 per maand (inclusief assurantiebelasting)

Cyberdekking Compact standaard meeverzekerd op de inboedelverzekering van AnsvarIdéa of Turien

Heeft u een inboedelverzekering van AnsvarIdéa of Turien dan is de dekking Cyber Compact standaard meeverzekerd.
Wilt u een uitgebreide cyberdekking? Kies dan voor Cyber Compleet. Vanaf € 3,30 per maand bent u en uw gezin verzekerd tegen schade als gevolg van cyberincidenten.


Dekking, verzekerde bedragen en eigen risico

Hieronder staat een beknopt overzicht van de dekkingsrubrieken, verzekerde bedragen en geldende eigen risico. Een uitgebreide dekkingsomschrijving staat in de voorwaarden en dit dekkingsoverzicht.

A. Cyberhulplijn

B. Cyberrisico online tool

C. Schade door hacking
Verzekerd bedrag € 2.500 per jaar (€ 1.500 als sprake is van een alleenstaande zonder kind(eren)) Eigen risico € 50 per gebeurtenis

D. Cyberafpersing
Verzekerd bedrag € 5.000 per jaar (€ 2.000 als sprake is van een alleenstaande zonder kind(eren)) Eigen risico € 50 per gebeurtenis

E. Online aankoopfraude
Verzekerd bedrag € 2.500 per jaar (€ 2.000 als sprake is van een alleenstaande zonder kind(eren))
Verzekerd bedrag € 1.000 per gebeurtenis. Eigen risico € 50 per gebeurtenis

F. Social engineering
Verzekerd bedrag € 5.000 per jaar (€ 2.500 als sprake is van een alleenstaande zonder kind(eren))
Verzekerd bedrag € 1.500 per gebeurtenis
Eigen risico € 50 per gebeurtenis

G. Cyberpesten
Verzekerd bedrag € 5.000 per jaar (€ 3.000 als sprake is van een alleenstaande zonder kind(eren)) Eigen risico € 100 per gebeurtenis

H. Identiteitsdiefstal
Verzekerd bedrag € 5.000 per jaar (€ 3.500 als sprake is van een alleenstaande zonder kind(eren))
Verzekerd bedrag € 2.500 per gebeurtenis. Eigen risico € 100 per gebeurtenis

Wilt u hierover meer weten over cyberverzekering voor particulieren, neem dan gerust contact met ons op.